A Slumdog Millionaire c. filmből ismert Dev Patel igazán jó színésszé nőtte ki magát az utóbbi időben. Kimondottan jól állnak neki a drámai szerepek, pedig biztosan más műfajokban is megállná a helyét, de az vitathatatlan, hogy a lényéből árad egy olyan tisztaság és alázat, ami a drámai szerepekhez elengedhetetlen.

A Lion c. filmben egy olyan indiai férfit alakít, aki ötévesen eltévedt, egy vonat 1600 km-re vitte őt otthonától, majd árvaházba került, végül örökbe fogadta őt egy ausztrál házaspár. Amikor felnőtt az indiai kisfiú, egy művelt, tanult, intelligens férfi lett belőle, noha nagyon szerette a nevelő szüleit, egyre több emlék tört fel benne a múltjából és egyre erősebb vágy keletkezett benne, hogy megkeresse az igazi édesanyját és a testvéreit. Hosszú hónapokon keresztül tartó kutatómunka eredményeként megtalálta a gyerekkori szülőfaluját és útnak eredt, hogy megkeresse a családját.

Ez egy rendkívül megható és szívszorító igaz történet, amit érdemes megnézni akkor is, ha egyébként valaki nem kedvelné a drámákat vagy az indiai filmeket. Nicole Kidman alakítása ismét zseniális volt.

A Lion név, mint filmcím, onnan ered, hogy a filmbéli kisfiú neve a saját nyelvén oroszlánt jelent.

 

 

MegosztásShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this pageShare on LinkedIn