Hatalmas kis hazugságok – ahogy a címe is sugallja, semmi sem az, mint aminek látszik. Látszólag tökéletes életű családok élik a mindennapjaikat, tele elnyomott feszültségekkel, erős indulatokkal, amiket a szülőktől átkódolva a gyerekek is visznek tovább. A szülői minta nagyon sok mindent meghatároz. A gyerekek tudatalatt is veszik az adásokat, hiába nem hallják a dolgokat, mert nincsenek a szobában, a szülői mintát, akkor is szivacsként szívják magukba, mert a rezgéseket 100%-osan leveszik. Ha a családban valaki agresszív, akár szavakkal, akár tettekkel, az indulat a gyerekben is manifesztálódik, aki vagy az iskolában vezeti le ezeket a feszültségeket, vagy magába fojtja, esetleg megbetegszik. Nagyon fontos szülőként odafigyelni és kizárni mind a fizikai, mind a verbális agressziót a családból. Ilyenkor minden megoldás megoldás tud lenni.

big-little-lies1A 7 részes minisorozat egy gyerekek közötti konfliktussal és egy felnőttek közötti bűntettel kezdődik, de a néző számára csak az utolsó részben derül ki, hogy ki a tettes és az áldozat. A sorozat egyes epizódjai nagyon szépen egymásra épülve mutatják meg azt, hogy tulajdonképpen bárki lehet a tettes és az áldozat is, mert különböző mértékben ugyan, de a belső démonok, a gyilkos indulatok mindenkiben ott lapulnak. A témakör nagyon jó kérdéseket boncolgat, például, ki az erősebb? – aki fizikailag, erőszak által uralkodik a másik felett vagy az, aki képes mindezt lelkileg eltűrni hosszútávon is? Ki a rosszabb vagy jobb ember? Aki nagyot hibázik, de aztán belátja és felvállalja bűneit, aki képes bocsánatot kérni? Vagy aki azzal hitegeti magát, hogy ő jó ember és képes megváltozni?

A nők “mágikus” képességeit is szépen hozza a film, akár egymás ellen, akár egymásért harcolnak, a legvadabb dolgokra képesek a cél érdekében. Ezt majd akkor értitek meg, ha végignéztétek a sorozatot. Ezért külön dicséretet érdemel az alkotás!

A spoiler elkerülése végett nem részletezem tovább a történetet, de az biztos, hogy Nicole Kidman, Reese Witherspoon és Shailene Woodley olyan zseniálisat alkottak így hárman, hogy az valami szenzációs. Nagyon profi az egész sorozat, mind dramaturgiailag, mind színészileg, csak ajánlani tudom mindenkinek. Az érzékenyebb lelkűek készítsenek be egy csomag papírzsebkendőt, főleg a záró epizódhoz. :)

big-little-lies-ep3Nicole Kidman-t és Reese Witherspoon-t eddig is szerettük, de Shailene Woodley most határozottan bekerült a kedvencek közé! Eddig is szimpatikus volt a Beavatott sorozatból, de most kifejezetten nagyot lépett előre a személyes toplistámon.

Köszönöm ezt a sorozatot, kár lett volna kihagyni!

MegosztásShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this pageShare on LinkedIn