Amy Adams színésznőt a Catch Me, If You Can óta kedvelem, de azóta is nagyon sok jó film fűződik a nevéhez (pl. Big Eyes, American Hustle, Trouble with the Curve..stb.), természetes volt, hogy az Arrival-t sem fogom kihagyni, márcsak a műfaja miatt sem. Nagyon kedvelem az ilyen típusú sci-fi-ket, amelyek nem az eszetlen kaszabolásról szólnak, hanem a barátságos kapcsolatteremtésről és a gondolatébresztésről.

Annak idején Jodie Foster-rel a Contact (1997) c. film ütött nagyot ebben a műfajban, illetve a pár éve készült Interstellar (2014) c. film szintén ebben a témakörben remekelt. Az Arrival-ban az említett filmekhez képest már merészebbek voltak az alkotók, mert nem sejtelmes, képzeletbeli lényeknek ábrázolták az idegeneket, hanem konkrét formába öntötték őket. Szerencsére nem akarták ijesztgetni a nézőket, szerintem nem fogunk rosszat álmodni a film nézése után. Maga a történet viszonylag szimpla, a Föld különböző városai felett lebeg 12 furcsa űrhajó, amelyekbe időnként felmennek az emberek körülnézni, kommunikálni, kérdésekkel próbálkozni. Amy Adams a nyelvész professzor a főnök ebben, aki megpróbálja az emberi nyelvet megtanítani az idegeneknek, majd az ő kommunikációs jeleiket szavakba önteni. A végkifejletre 2 órát kell várnunk, de túl nagy csattanóra azért mégsem lehet számítani, inkább egy filozófikus üzenet az, amivel a néző többnek érezheti magát egy kicsit a film végén. Mindent egybevetve nekem tetszett ez a film, de az Interstellar sokkal jobb volt. :)

MegosztásShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this pageShare on LinkedIn