the-lobster-colin-farrellTegnap az HBO Go-ra tévedtem ismét és az újdonságok között felbukkant a Lobster c. film. Nézem a szereplőlistát: Colin Farrell, Rachel Weisz, John C. Reilly (Stepbrothers), Ben Whishaw (Parfüm:Egy gyilkos története), gondoltam, belenézek, ha már ilyen jó színészek szerepelnek benne, nem lehet olyan rossz film.

A történet a jövőben játszódik, amikor is kizárólag párban lehet élni. Aki valamilyen oknál fogva egyedülállóvá válik, azt elküldik egy szállodába 42 napra, hogy ott párra leljen. Aki ezen idő alatt nem talál magának tökéletesen hozzáillő társat, azt a határidő letelte után egy általa kiválasztott állattá változtatják, és élete hátralévő részét abban az állati alakban kell leélnie. A főszereplőt Colin Farrell alakítja, akit elhagyott a neje egy másik férfiért, és akinek a választott állata a homár volt. A szállodában diktatorikus szabályrendszer volt, börtönhöz hasonlóan éltek a single férfiak és nők. Mindenkinek volt valami jellegzetessége, amit igyekezett egy másik emberben is megtalálni. A hotelben felbukkant John C. Reilly, akinek a kezét maszturbálás miatt kenyérpirítóba tették, aztán jött Ben Whishaw, aki aztán a sántasága ellenére végül sikeresen talált magának feleséget. Volt single vadászat program is, amely során puskával vadászták le egymást a társkereső egyedek. A történetben voltak egyedülálló lázadók, akik az erdőben éltek, és szintén szabályok szerint működtek, ott pont az ellenkezője volt a szabály, pl. tilos volt flörtölni, és szexuális életet élni. Colin Farrell végül megszökik és jönnek a további bonyodalmak…

A film mondanivalója, ha van neki még nem fogalmazódott meg bennem tisztán, talán valami olyasmi lehet, hogy a végletek és az agybeteg szabályok semmire sem jók.

Ez a film egy nagyon fucked up társadalmat mutat be, amitől az egész film egy nagy fucked up szenvedés. Kínlódós iszonyat a film, úgy ahogy van, valami neurózisban szenvedő, önmagát művészléleknek tituláló író és rendező alkotása. Épeszű embernek nem hinném, hogy tetszene, ellenségemnek sem kívánnám ezt a borzalmat. Ennek ellenére Colin Farrell becsületesen végigjátszotta a karakterét, és még Golden Globe jelölést is kapott érte. :) Én azért drukkolok neki, bár lehet, hogy Ryan fogja kapni a La la land-ért. :)

MegosztásShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this pageShare on LinkedIn