Az igazat megvallva, ha nem Jude Law és Diane Keaton játszanak a sorozatban, el sem kezdem nézni, mivel ez egy kényes témakört érintő alkotás, és erős előítélet élt bennem korábbi (filmnézős és egyéb) tapasztalatok alapján. De az a helyzet, hogy a Jude Law által megszemélyesített Pápa már az első tíz percben elnyerte a tetszésem.

Lenny Belardo (Jude Law) a pápasága első reggelén besétált a Vatikán reggeliző szobájába, ahol hatalmas mennyiségű reggeli kínálatot talált, egy hosszú asztalon finomságok sokasága várta őt. Ott volt az egyik bíborosa, aki még nem tudta, hogy mit szokott reggelizni XIII. Piusz Pápa. Az ifjú Szent Atya csak annyit mondott, hogy ő nem szokott reggelizni, csak egy Cherry Coke Zero üdítőt kérne. A bíboros leültette az ifjú Pápát és megkérdezte, hogy addig is hozhat-e neki sima light kólát, amíg meghozzák a Cherry Coke Zero-t, mire Jude Law ráförmedt, hogy: ” – Micsoda eretnek beszéd ez?? A megalkuvás egyenlő a halállal. ” Már ebből a párbeszédből is látszik, hogy az új Pápa bizony ragaszkodik az elképzeléseihez.

A történet a pápa gyerekkorától indul, amikor is a hippi szülei őt árvaházba küldték, és ezzel meghatározták a személyiségének megtört és fájdalommal teli szegmensét. Az árvaházban Mary nővér (Diane Keaton) nevelte őt fel, ahogyan a legjobb barátját is Dussoliert, akiből szintén pap lett. Mary nővér nagyon meghatározó lett Lenny Belardo életében, ezért kiemelt pozíciót kapott a Vatikánban. (Minden sikeres férfi mögött áll egy nő.)

Az Ifjú Pápa nem csak a kereszténység legfőbb vezetője, de a Vatikán Állam legjobb politikusa is. A történet természetesen fiktív, de mindenképpen merész vállalkozásra késztette az alkotókat. Az új Pápa és a szereplő papok, bíborosok alakjai maximálisan megmutatják a Vatikánban élők emberi arcát, személyiségük árnyoldalait, ösztönéletüket, vágyaikat, kétségeiket, félelmeiket, megtöréseiket, hibáikat és erényeiket egyaránt. Az új Pápa elveit nem mindenki osztja a Vatikánon belül sem, cselekedeteit nem értik, a gondolatait nem látják, ezért XIII. Piusz kiszámíthatatlanná válik a szemükben. És ami kiszámíthatatlan, attól félni kezdenek.

A sorozat intrója is szenzációs! Nyomjátok fel a hangerőt! 😀

MegosztásShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this pageShare on LinkedIn