Még csak az első rész volt látható az HBO Go-n, de a sorozat írója és rendezője Jonathan Nolan (Interstellar, A sötét lovag, A sötét lovag: Felemelkedés, A tökéletes trükk, A célszemély), tehát nagy valószínűséggel nem fogunk csalódni a 10 részes Westworld c. sorozatot illetően sem.

Anthony Hopkins és Ed Herris főszerepben gondoskodik arról, hogy ne unatkozzunk a sorozat követése során, akikért pedig izgulni fogunk, azokat James Marsden (Superman Returns, Notebook, X-Men 2., Modern Family…stb.), Thandie Newton (Vészhelyzet, Mission Impossible 2., stb.) és a Mildred Pierce-ből ismert Evan Rachel Wood (Kate Winslet lányát alakította) személyesíti meg.

A lassan kibontakozó történet nagyjából kiderül az előzetesből is: Anthony Hopkins valamilyen oknál fogva kitalált egy helyszínt, ahová megmachinált elméjű, alvó embereket küld, hogy öntudatlanul statisztái legyenek különböző szituációknak, ahová a szabad akaratos emberek is beszabadulhatnak szórakozás gyanánt. Egy laborban van gondosan megtervezve a nagy közös álom minden részlete, díszlete, eleme, a résztvevők szavai, gesztusai, emlékei, – amelyeket igyekeznek gondosan kitörölni. Ugyanazok a statiszták több szerepet is játszhatnak az évtizedek során, ezért előfordulhatnak olyan esetek is, amikor egy váratlan inger hatására egy régi szerep emléke mégiscsak felbukkan az illető agyában. A sorozat akkor lesz izgalmas, amikor az alvó tudatú szereplők emlékezni kezdenek és fellázadnak a “Teremtő” Anthony Hopkins ellen.

Az egész történet erősen párhuzamba állítható az emberiség létezésével és örök kérdéseivel, de a filozofálgatást inkább rátok bízom. A sorozat végén még visszatérek egy összesített véleménnyel is. :)

MegosztásShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this pageShare on LinkedIn