A sorozat 2009-ben kezdődött és idén be is fejeződik, összesen 7 évadnyi epizódot volt szerencsénk végigkísérni. Azt kell mondjam, hogy a Sex és New York és a The Sopranos óta ez az egyik legjobb sorozat, amelyet évek alatt sem lehetett megunni. (A Breaking Bad is nagy kedvenc, de az csak 5 évadig tartott ki. Najó, meg a Dexter is…na majd szépen sorban. :) )

FOR TV WEEK - DO NOT PURGE! -- The cast of THE GOOD WIFE: from left to right: Makenzie Vega as Grace Florick, Mary Beth Peil as Jackie Florick, Graham Phillips as Zach Florick, Alan Cumming as Eli Gold, Chris Noth as Peter Florick, Julianna Margulies as Alicia Florick, Christine Baranski Diane Lockhart, Josh Charles as Will Gardner, Matt Czuchry as Cary Agos, and Archie Panjabi Kalinda Sharma Photo: Justin Stephens/CBS ©2010 CBS Broadcasting Inc, All Rights Reserved. *********** IMAGE EMBARGO. THIS PHOTO MUST NOT BE USED UNTIL AFTER 9/12/2010 Tv Week Fall Preview *************

Szóval a Good Wife-ot első körben a Vészhelyzetből és a the Sopranos-ból már ismert Julianna Marguiles miatt kezdtem el nézni, na meg a Sex és New York c. sorozat Mr. Big-je (Chris Noth) miatt is. A főszereplő Alicia egy olyan nő, aki sokáig az ismert politikus férjének árnyékában élt, majd amikor a gyerekek felnőttek, öntudatra ébredt és új életet kezdett. Nem volt más választása, mivel a férje rendszeresen félrelépett, a gyerekek felnőttek, ezért valamit kezdenie kellett magával. Nem volt kínos számára, hogy negyvenes nőként ügyvédbojtárkodjon és megélhetési problémákkal küzdve haladjon a ranglétrán lépésről lépésre. A kamasz gyermekei mindenben támogatták és a nézők szívébe is hamar belopta magát. Rengeteg a csavaros és a humoros jelenet, van benne bőven romantika, de vicces és okos fordulat is. Különösen szórakoztató az intellektuális humor az egyes párbeszédekben. A sorozat karaktereit a visszafogott elegancia jellemzi és mindig van egy-egy sztárvendég akik felbukkannak olykor az epizódokban. Michael J. Fox is így kezdte, aztán elég sűrűn kezdett el szerepelgetni, de játszott már Meryl Streep lánya: Mamie Gummer és Tom Hanks felesége: Rita Wilson is a sorozatban. Most a végére pedig a nők kedvence Jeffrey Dean Morgen szintén belépett a képbe. :)

A sorozat egyik legnépszerűbb karakterét, (Eli Gold), a skót származású Alan Cumming alakítja, akit már többször jelöltek Golden Globe díjra, de remélem, hogy majd egyszer kap elismerést is, mert zseniális színész, igazán megérdemelné. A sorozat szereplőit összesen 12x jelölték Golden Globe díjra, ebből egyszer lett győztes, 2010-ben, amikor Julianna Marguiles lett a Best performance by an actress in a television seriesdrama kategóriában.

Kár, hogy hamarosan vége lesz a sorozatnak.

 


 

MegosztásShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this pageShare on LinkedIn