carolA Carol c. filmet kizárólag Cate Blanchett játéka miatt szenvedtem végig. Az Oscar ceremónia másnapján néztem meg, mondanom sem kell, hogy majd’ leragadt a szemem filmnézés közben. Kellemes zene volt végig, semmi idegesítő elem, pont passzolt a hangulata ehhez a félálomszerű állapothoz. Maga a cselekmény összefoglalható pár mondatban, nem szeretnék spoiler-ezni, de Cate Blanchett hozta a tipikus messed up, fucked up neurotikát és a szofisztikált stílusát. Jól áll neki az ilyesfajta karakter. Arisztokratikus megjelenés, gazdag családi háttér, elegancia jellemezte őt ebben a szerepében is. Cate Blanchett alakítása kicsit hajlott a Woody Allen rendezésű Blue Jasmin-re, amelyért megkapta az Oscar díjat is 2015-ben. Gondolom ugyanazért a karakterért nem akartak kétszer díjat szavazni neki, ezért sem kapott most díjat a 88th Academy Awards díjátadón.

A film „legmerészebb” jelenetének az a momentum mondható, amikor Carol romantikusan szeretkezik a fiatal Therese-zel (Rooney Mara). Semmi premier plánra nem kell számítani, csak sejtelmes képsorok követik egymást szép zenei aláfestéssel.

Rooney Mara játéka nem volt rossz, de nagyon kiemelkedő sem. Egész film alatt hozta a bamba arcot, ami egy idő után, enyhén szólva is kezdett nagyon unalmas lenni.

A filmet az alábbi kategóriákban jelölték Oscar díjra:

– legjobb női főszerep jelölés: Cate Blanchett

– legjobb női mellékszerep jelölés: Rooney Mara

– cinematography

– costume design

– music (original score)

– writing (adapting screenplay)

Végül a Carol egy díjat sem vitt haza.

MegosztásShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this pageShare on LinkedIn